Obecny czas: 20 Maj 2012 20:00

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(贸w) ] 
Autor Wiadomo艣膰
 Temat postu: Przedmioty, kt贸re wg Was nie powinny by膰 w planie zaj臋膰.
PostWys艂any: 06 Kwi 2008 08:30 
U偶ytkownik podstawowy
U偶ytkownik podstawowy

Przedmioty, kt贸re wg Was nie powinny by膰 w planie zaj臋膰, a jakich w nim brakuje
Chcia艂 bym zada膰 komu艣 pytanie, czemu do cholewki mamy na pierwszym roku taki przedmioty jak marketing, ekonomia. Przecie偶 idzie usn膮膰 na tych przedmiotach (wiem z obdukcji :lol: ). Prowadz膮cy gubi si臋 sam w swoich my艣lach i wg mnie ci臋偶ko idzie mu przekazywanie wiedzy wi臋c na chu鈥teczk臋 taki przedmiot. Przyszed艂em na WSTT aby uczy膰 si臋 o programowaniu :ugeek: , o komputerach :ugeek: , a zw艂aszcza o sieciach komputerowych :ugeek: bo z tego jestem NOGA .
Wracaj膮c do tematu postu, chcia艂bym aby stworzono list臋 przedmiot贸w nudnych i ca艂kowicie nie potrzebnych na tej uczelni. Ja ju偶 dwa wymieni艂em :D

G贸ra
 Profil E-mail  

Temat postu: Re: Przedmioty, kt贸re wg Was nie powinny by膰 w planie zaj臋膰.
PostWys艂any: 06 Kwi 2008 14:10 
Moderator
Moderator
Awatar u偶ytkownika

Miejscowo艣膰: Bielawa
SEMESTR: 8IZ
gadu: 3276102
tlen: zagato1987
To do艣膰 w膮skie rozumowanie - wywali膰 przedmioty ,kt贸re teoretycznie na nic Ci si臋 nie przydadz膮 ,aby po艣wi臋ci膰 wi臋cej czasu na te bardziej profilowane? Nie zapominaj, 偶e je艣li nie chcesz - mo偶esz spokojnie przebrn膮膰 przez niechciane przedmioty (bo taka ekonomia czy marketing do szczeg贸lnie wymagaj膮cych na naszej uczelni nie nale偶膮),jednak na Twoim miejscu bym si臋 przy艂o偶y艂 ,bo praktyczna wiedza wyci膮gni臋ta z tych zaj臋膰 jest bardzo przydatna - podej艣cie teoretyczne do rynku i jego korelacji jakie zaoferowa艂 nam Nowak mog膮 zosta膰 wykorzystane w praktyce (najprostszy przyk艂ad - stosuj膮c klasyczne zagrania marketingowe mo偶na wyci膮gn膮膰 na aukcjach allegro tyle,ile si臋 tylko zachce ,a kupuj膮cy i tak b臋dzie my艣la艂 ,偶e zrobi艂 dobry interes).Przedmioty niezwi膮zane z naszym kierunkiem docelowym maj膮 pom贸c Ci w przygotowaniach do samodzielnego 偶ycia ,aby potem jakie艣 cwaniaki nie 艂ykn臋艂y Ci臋 na 艣niadanie.Tyle co do ekonomii i pochodnych.

A co do przedmiot贸w mniej potrzebnych to wymieni膰 mog臋 (moim skromnym zdaniem) fizyk臋 - jest to przedmiot ,kt贸ry trzeba mie膰 chyba tylko "na papierze" ,bo praktycznego zastosowania wiedzy czysto teoretycznej nie widz臋 (przynajmniej w 偶yciu codziennym).Same zaj臋cia s膮 prowadzone na luzie ,wi臋c to na plus fizyki.Co do wszelkich przedmiot贸w matematycznych jak Analiza ,czy probabilistyka - owszem,nie przydaj膮 nam si臋 obecnie - programujemy w ko艅cu na do艣膰 mizernym poziomie - gdy wejdziemy w programowanie wy偶szego rz臋du wtedy taka probabilistyka przyda艂aby si臋 nam do obliczania mo偶liwo艣ci b艂臋du przy u偶yciu okre艣lonych zmiennych.

Pami臋tajcie - nie patrze膰 "w膮skotorowo" - im wi臋cej nauczysz sie teraz,tym mniej b臋dziesz mia艂 do nadrobienia jak ju偶 wci膮gniesz si臋 w wy艣cig szczur贸w :P .

G贸ra
 Profil E-mail  

PostWys艂any: 20 Kwi 2008 18:09 
U偶ytkownik
U偶ytkownik
Awatar u偶ytkownika

Miejscowo艣膰: 艢widnica
SEMESTR: 9IS
gadu: 5857913
Moim zdaniem chodz jestem juz rok absolwentem , nie przydaje sie cos takiego jak Komputerowe Przetwarzanie Obraz贸w. Chyba ze ktos chce dalej isc na Mag na polibude to tak.

G贸ra
 Profil E-mail  

PostWys艂any: 22 Kwi 2008 18:29 
SZEF WSZYSTKICH SZEF脫W
SZEF WSZYSTKICH SZEF脫W
Awatar u偶ytkownika

Miejscowo艣膰: Dzier偶oni贸w
gadu: 0
Czyli jednak sie przydaje po pewnie i tacy co ida pozniej na polibude tez sie zdazaja... :)

G贸ra
 Profil E-mail  

PostWys艂any: 28 Kwi 2008 14:26 
U偶ytkownik podstawowy
U偶ytkownik podstawowy

SEMESTR: 2IZ
A wg. mnie Marketing i Ekonomia.. do ktorych Pan Nowak podchodzi zbyt powaznie ;)
Paranoja jest aby na 1 kole z Marketingu oblal 80 % osob ;)

P.s. Swoja droga wystarczylo przeczytac pewna karteczke 2-3 razy przed samym kolem i 5 wpadala.. no ale to juz wszystko zalezy od ludzi :)

G贸ra
 Profil E-mail  

PostWys艂any: 28 Kwi 2008 19:17 
U偶ytkownik
U偶ytkownik

SEMESTR: 6IS
tlen: endryu_87
Veteran napisa艂(a):
Moim zdaniem chodz jestem juz rok absolwentem , nie przydaje sie cos takiego jak Komputerowe Przetwarzanie Obraz贸w. Chyba ze ktos chce dalej isc na Mag na polibude to tak.

Mnie tam KPO z Tabak膮 si臋 przyda艂o;) I nie dlatego 偶e mam zamiar wybra膰 si臋 na PoliWroc tylko czysto z nud贸w i dla w艂asnych potrzeb napisa艂em w艂asny progs do ci臋cia pulpitu zamiast klasycznego PrintScreen + Paint (lub podobny) :) I bardzo cz臋sto z niego korzystam pisz膮c sprawozdanka np. z System贸w NT, pomijaj膮c fakt 偶e spodoba艂 si臋 w studiu poligraficznym matki kumpla i tam te偶 z niego korzystaj膮 ;)

G贸ra
 Profil E-mail  

PostWys艂any: 30 Kwi 2008 07:01 
SZEF WSZYSTKICH SZEF脫W
SZEF WSZYSTKICH SZEF脫W
Awatar u偶ytkownika

Miejscowo艣膰: Dzier偶oni贸w
strus napisa艂(a):
A wg. mnie Marketing i Ekonomia.. do ktorych Pan Nowak podchodzi zbyt powaznie ;)
Paranoja jest aby na 1 kole z Marketingu oblal 80 % osob ;)

Z tego co pamietam to pan Nowak nie podchodzi zbyt powaznie tylko niektorzy zbyt lekcewarzaca... ale to juz chyba wiesz: :?

strus napisa艂(a):
P.s. Swoja droga wystarczylo przeczytac pewna karteczke 2-3 razy przed samym kolem i 5 wpadala.. no ale to juz wszystko zalezy od ludzi :)

U nas tez pare osob poprawialo ale napewno nie 80%, a dodatkowo niektorzy zeby tylko podwyzszyc sobie ocene

G贸ra
 Profil E-mail  

PostWys艂any: 18 Cze 2009 18:10 
U偶ytkownik podstawowy
U偶ytkownik podstawowy

SEMESTR: in偶
fizyka, ekonomia, marketing, miernictwo, probabilistyka, analiza matematyczna, algebra liniowa

G贸ra
 Profil E-mail  

Wy艣wietl posty z poprzednich:  Sortuj wed艂ug  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(贸w) ] 

Kto jest na forum

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy to forum: Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w

Nie mo偶esz zak艂ada膰 nowych temat贸w na tym forum
Nie mo偶esz odpowiada膰 w tematach na tym forum
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w na tym forum
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w na tym forum
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w na tym forum

Szukaj: